Embl-StEG-briefhfd-op-2x2-300dpi-wit

"De vele gezichten van Gennep"

een plaatjesboek over Gennep uitgegeven door Albert Heijn 

op initiatief van de Stichting Erfgoed Gennep 

Beste bezoeker,


Deze website behoort bij het verzamelalbum: “De vele gezichten van Gennep” dat de Stichting Erfgoed Gennep (StEG) heeft ontwikkeld en dat in het voorjaar van 2023 wordt uitgegeven door Ruud van der Laan AH -Gennep.

Het lege verzamelboek omvat reeds 174 (!) voorgedrukte afbeeldingen. Klanten kunnen daar in 10 weken nog 216 plakplaatjes  bijsparen om het boek compleet te maken.

In dit boek komen allerlei onderwerpen aan de orde die met de geschiedenis van Gennep hebben te maken.

In 10 hoofdstukken komt een veelheid van onderwerpen aan de orde. Dit gezegd hebbende realiseren we ons terdege dat het een selectie is en dus subjectief naar zowel de gekozen thema’s als naar wat van zo’n thema wordt behandeld. Het is nu eenmaal ondoenlijk om alles dat met de geschiedenis van Gennep te maken heeft in 90 bladzijden samen te vatten!

Bij het samenstellen van dit boek hebben we vooral moeten schrappen. Hoewel met 90 bladzijden het boek tot de dikste exemplaren op dit gebied behoort, moest er toch ook veel worden weggelaten. Omdat het jammer is die kennis niet te gebruiken hebben we besloten een website aan het boek te koppelen waarin we bij een aantal onderwerpen meer aanvullende informatie kunnen geven.  

Bovendien kunt u bij een aantal onderwerpen doorklikken naar de foto’s die over dat onderwerp op onze beeldbank staan.

klik op deze link om een toelichting op de kaft te lezen

De StEG, Stichting Erfgoed Gennep, opgericht in 2020, stelt zich ten doel de beelden van de geschiedenis van Gennep te verzamelen, de dateren/beschrijven , op te slaan en te publiceren. Mocht u in het bezit zijn van materiaal over Gennep dan zouden wij het graag willen gebruiken.

U kunt materiaal schenken of in bruikleen afstaan zodat wij het kunnen digitaliseren. U kunt ons vinden in de Kenniskeuken, op de benedenverdieping van de bibliotheek. Op woensdagmiddag zijn wij daar tussen 14.30-16.30u aanwezig. Andere tijden zijn – op afspraak – ook mogelijk.

 

De Stichting Erfgoed Gennep heeft diverse websites in beheer:

De hoofdwebsite is www.stichtingerfgoedgennep.nl

Daarnaast:
www.genneptoen.nl  is bedoeld om de foto’s die op een van onze beeldbanken staan van een achtergrondverhaal te voorzien.

Papierfabriek Gennep: Eind 2022 heeft de StEG de materialen en website van de stichting Kimberly Clark overgenomen. Wij zullen als een “goed huisvader” de materialen beheren en de website verder uitbouwen zodat herinnering aan de Page in Gennep blijft bestaan.

www.develegezichtenvangennep.nl  een website die speciaal is ontwikkeld voor het gelijknamige boek.

Onze 3 beeldbanken:

Beeldbank 1 (foto beeldbank 3209 bestanden, in opbouw)

Beeldbank 2 (foto beeldbank: 605 bestand, in opbouw)

Bidprentjesbeeldbank (2850 bestanden)

verder beheert de StEG de server en website van de Archeologiekelder onder het Stadhuis van Gennep.

Veel lees en kijkplezier!

Hoek Spoorstraat-Schoolstraat (Brugstraat)
Friettent "Balle Trien" + reisbureau Mosa Wilhelminaplein
Luchtfoto Gennep
sloop+ nieuwbouw Niersbrug 1982
St.Martinusschool (schoolstraat-Brugstraat)
Kruising Spoorstraat-Zandstraat-Brugstraat 1974
Zandstraat jaren 50
Previous
Next